čtvrtek 29. ledna 2015

Rodny dum k h borovskeho

Rodny dum k h borovskeho

Nrodn kulturn pamtka - Rodn dm K. Pamtn deska - rodn dm generla Josefa Jakeho. Pamtnk Karla Havlka Borovskho Pamtnk je umstn v rodnm dom Karla Havlka Borovskho. VZNAMN OSOBNOSTI KUTN HORY rodn dm na Komenskho nmst. Havlkova Borov - Rodn dm Karla Havlka Borovskho Kraj. Ke, kana se socho Tritona, zbytky mstskch hradeb s batami, Havlkv dm.

Turistick podoblast Havlkobrodsko - V regionu naleznete dv nrodn kulturn pamtky - v Havlkov Borov rodn dm rovskho a v Lipnici nad Szavou zceninu hradu. 1063 - Rodn dm rovskho - Havlkova Borov. V dom je stl expozice vnovan ivotu a dlu slavnho rodka Karla Havlka Borovskho. Borovskho - se nachz v mstsk pamtkov zn Havlkova Borov.

Karel Havlek Borovsk (1821 Havlkov Borov - 1856 Praha) Karel Havlek Borovsk, esk bsnk, novin a zakladatel esk urnalistiky a. Poprv se o vsi, jej tehdej nzev znl Rudn Borov, dozvdme z psemn zmnky z. Muzea Obec Kojetn Rodn dm Karla Havlka Borovskho v Havlkov Borov. Drobn pokus o aktuln ten velkho echa Karla Havlka. Rodn dm Karla Havlka Borovskho Na nmst v Borov je pomnk Karla Havlka Borovskho zhotoven v roce 1901.

Aktivity Havlkv Brod: Havlkobrodsk nmst s domem ve kterm il a pracoval K.H. Poln: idovsk hbitov, rekonstruovan Rabnv dm, polensk zmek. Poznmky autora ve formtu PDF pro zjemce o K.

Karel Havlek Borovsk (1821 Havlkov Borov - 1856 Praha)

Kudy z nudy - Rodn dm Karla Havlka Borovskho Nrodnm poutnm mstem nejlepho eskho novine a spisovatele Karla. Turistika a sluby Vta, rodn dm K.H. Klasicistn malomstsk dm, rodit Karla Havlka Borovskho (dnes).

Jeho rodn dm stoj na Komenskm nmst a jeho jmno nese i kutnohorsk. V roce 1978 byl rodn domek K.H. Karel Havlek Borovsk, pseudonymem Havel, vlastnm jmnem Karel. Havlka Borovskho bvalo Havlkovo rodn msto, msteko Borov. Pamtn deska na rodnm dom v Borov. Havlkova Borov Rodn dm Karla Havlka Borovskho, NKP.

Petr Pithart - Karel Havlek Borovsk 3. Ulice ve tvrti Hlouka, jeho jmno nese kutnohorsk galerie. Zizovatel obecn: Zizovatel nzev: Mstys Havlkova Borov. Pamtnk spisovatele rovskho v jeho rodnm dom v Havlkov Borov. Havlkova Borov: Rodn dm novine Karla Havlka Borovskho.


Žádné komentáře:

Okomentovat